Zboží z oficiální
české distribuce

HOTLINE 8 - 18 hod.
+420 777 569 386

NIVONA – specialista na kávovo-mléčné nápoje

Mléčná pěna a kávovo-mléčné speciality jsou základní součástí dnešní kávové kultury. U všech modelů kávovarů NIVONA můžete vytvořit nadýchané a chutné mléčné nápoje, jejichž tajemství spočívá nejen ve zvoleném typu kávy, ale i v mléce a zvoleném způsobu přípravy.

Milovníci a znalci mléčných specialit však ocení funkci Cappuccino Connaisseur, díky které si připravíte cappuccino přesně podle Vašeho vkusu a preferencí:

1. nejprve káva, potom mléko/mléčná pěna

2. nejprve mléko/mléčná pěna, potom káva

3. káva a mléko současně

Veškeré kávovo-mléčné nápoje tak získávají zelenou.

 

Touto funkcí disponuje modelová řada 8 (NIVONA NICR 841, NIVONA NICR 842, NIVONA NICR 859), modelová řada 9 (NIVONA NICR 960, NIVONA NICR 970) a modelová řada 10 (NIVONA NICR 1030).

A jak vlastně mléčná pěna vzniká? Skládá se z mnoha malých vzduchových bublin, které se drží na bílkovinných molekulách mléka. Prostřednictvím horké páry se objeví mřížka vzduchu, bílkovin, tuků a cukru. Platí jednoduché pravidlo, že čím jemnější mřížka je, tím jemnější je i mléčná pěna. Přidáním tepla a vzduchu do mléka se laktóza částečně přemění na jednoduchý cukr, a proto výsledná mléčná pěna chutná lehce nasládle.

Pro výrobu kvalitní mléčné pěny doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko, které je nachlazeno na cca 8 °C. Na správné skladování mléka NIVONA myslí také, a tak si kávovar můžete doplnit o designové NIVONA příslušenství – nádobu na mléko, nerezovou termosku nebo mini chladničku.

 

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.

Zpracování osobních údajů. Rozumím